Stark liten unge!
Ayla har många fördelar! En av dem är att hon är fysisk stark. Om hon skulle passat in bland de första syndromen man tänkte hon kanske hade, skulle det inte vara möjligt. Ofta är det försvagade organ, dålig blodbild, mjukt skelett och svaga muskler. Men vår tjej har ju bara skada på en pinne av 2 i ett kromosompar, på 2 olika kromosomer. Så hon motsvarar inte fullt ut någon syndrom eller diagnos som finns att hämta svar i där. 

(null)

Och nu har det kommit tillbaka till oss, svaret efter  genanalyserna som tagit mer än ett halvår att analysera! Vad vi ser är hon BARA LITEN. Det är väl det de där småskadorna står för, antar jag. 

(null)

Att hon är liten med Microcefali vet vi. Vad det betyder rent hormonellt är dolt, och svårt att upptäcka. Vi kan inte annat än att följa utvecklingen varje år. Men vi känner fortfarande att vi/hon behöver utredas för någon annan diagnos rent psykiskt. Snart är det bara 1 år till skolstart!! Där går det trögt. Men hon har varit på 2 av 3 samtal/kontroller på BUP nu igen, som jämför testet från förra året då man kom fram till att hon va yngre i sättet att hantera diskussioner och beskrivande samtal. Bland annat. Svaret på det vet vi inte än!

(null)