Nytt besök på barnmottagningen
I måndags ringde jag till barn och undrade om vi skulle kallas detta året. Eftersom de sa vi skulle få komma i november, och vi inte hade fått en kallelse. De sa att vi stod på väntelistan iaf. Sen råkade Aylas dr fått en avbokning 2 dar senare (idag), och då tog vi den tiden. 

Otto är på dagis, men Elwe fick följa med. Vi mötte upp Botte på sjukhuset. 

(null)

Först längd o vikt och huvudomfång. Längd: 97cm, vikt: 13,2kg, huvud 44cm. Det sistnämnda var samma som sist, så nu planade den kurvan. De andra måtten följer Hennes lilla kurva.

Idag hade vi ändå ett ganska bra samtal. Det som ska göras nu är att Dr skickar remiss för avancerad och fullständig analys av hennes kromosomer - ALLT. Den analysen tar runt 6 månader från det att de startar. Det kändes otroligt skönt att få fart på den bollen. 

Hon skickar också en remiss till uroterapeuten för att få igång utredning runt hennes kisseri, då det är svårigheter med det som börjar kännas för svårt. Så det ska vi få en kallelse till framöver. 

Sedan så beskrev vi lite hur hon är och vad hon gör, och att vi varit på samtal på dagis ihop med specialpedagogen. Dr tyckte att eftersom vi har bra stöd där och fått lite verktyg kring vad som ska göras i olika situationer så behövs ingen utredning öppnas just nu, men hon sa att det låter möjligen som hon kan ha autistiska drag. Det ordet kom inte från mig. Så det va skönt att hon bekräftade Aylas sätt på det viset. Då har inte vi så bråttom med den utredningen, så länge det görs innan hon börjar skolan. Men hon sa då också att för att utredas ska barnet uppvisa vääldigt kraftiga och stora svårigheter, och det verkar som att vad vi än säger, så tycker inte den dr att problemen verkar så stora.
Men jag lugnar mig nu, och väntar in det andra som ska göras. Det känns bra att det händer Något, och att det inte står still och bara väntar.

Vi bad om ett blodtryck då det aldrig tagits på Ayla. Och jag har sett/ läst att på vissa barn som är små, kan ha högt blodtryck. Och Ayla säger då o då att hon hör sitt hjärta. Blodtrycket låg på 85 i övertryck, så det va inte för högt. Hon sa att normalt för barn i den åldern brukar vara runt 100. Så då vet vi det med.

Så vi ska kallas om ett halvår igen nästa gång, och knyta ihop lite av detta som gicks igenom idag!! 

(null)